Co je nejlepší na hubnutí?

Každý z nás si už někdy jistě řekl, že by potřeboval nějaké to kilo shodit. Ať už to bylo po Vánocích nebo před létem. Kdo tvrdí, že je se svou postavou neustále spokojen lže. Surovinu, kterou vám dnes doporučíme, každý jistě zná a pokud zrovna hubnout nechcete, můžete udělat něco prospěšného pro své zdraví.

Co je tedy ten zázrak? Je to stará dobrá čočka. Díky tomu, že obsahuje spoustu vlákniny, prospívá našemu zažívání, čistí střeva a to nám zajišťuje lepší imunitu. Také je velmi bohatá na velice prospěšné bílkoviny.

Jedna jediná?

 

Ne! Čočka není pouze ta zelená, do které nás mnohdy musela maminka nutit. Čoček je mnoho druhů a záleží na chuti každého, jakou zvolí za tu svou oblíbenou.

Svou oblibu a místo v české kuchyni si našla čočka červená. Ta má své výhody pro dnešní uspěchanou dobu. Její příprava je snadná a hlavně rychlá. Zvládne ji i začátečník. Další její výhodou je, že pokud trpíte nadýmáním, u této čočky mohou jít obavy z těchto problémů stranou.  Díky tomu je také vhodná pro ty nejmenší děti, které s pevnou stravou začínají.

Pokud jste milovníky salátů, vyzkoušejte si je oživit černou čočkou. Ta u nás není až tak známá, ale už to není tabu a seženete ji v každém obchůdku se zdravou výživou. Díky její barvě dodá salátům také na zajímavém vzhledu.

Jak uvařit červenou čočku?

 

Recept je velmi snadný a rychlý. Jak jsme již řekli, můžeme podávat i těm nejmenším. Co budeme tedy potřebovat?

Připravíme si: menší cibulku, kousek másla, mrkev, sůl, pepř, červenou čočku

Cibulku nakrájíme a orestuje na másle, přidáme oškrábanou a nastrouhanou mrkev a chviličku také restujeme společně s cibulkou. Poté podlijeme vodou a necháme chvíli povařit. Propláchneme si červenou čočku studenou vodou a přidáme do hrnce. Vaříme do změknutí čočky.  Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.